Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving

Binnen dit vakgebied reguleren de waterschappers ons werkgebied. Alles dat invloed kan hebben op het functioneren van waterkeringen, (vaar)wegen en watergangen en de waterkwaliteit in de bij ons beheerde oppervlaktewateren wordt door ons gemonitord.

Ontdek de wereld van VTH binnen het waterschap. Bekijk de video!

Advies, verbinding en controle

Het waterschap verleent zo’n 2000 vergunningen per jaar, waaronder hele complexe. Wij hebben ruime rollen binnen dit zelfsturende team. Dit zijn adviseurs, vergunningverleners, toezichthouders en handhavers. Dit vakgebied is super dynamisch, er is continu wat te beleven, we zijn veel buiten en hebben een duidelijk adviserende, verbindende en controlerende taak voor de wereld om ons heen.

Bekijk de vacatures

(On)zichtbare kerntaken

Je ziet het vaak pas als je er werkt, maar het waterschap is overal om je heen! Het onderhouden van dijken, (vaar)wegen, sluizen of gemalen. Zorgen voor schoon oppervlakte water, en gebalanceerde biodiversiteit en mooi groen. Stel je eens voor dat dit niet gebeurd. En de toekomst brengt ons alleen maar meer uitdagingen. Hoe anticiperen we tijdig op een veranderend klimaat? Op welke manier kunnen innovaties op het gebied van techniek en automatisering ons verder helpen? En hoe kunnen we burgers en inwoners nog beter van dienst zijn? Hoe zichtbaar of onzichtbaar ons werk ook is voor de buitenwereld, het is altijd afwisselend, uitdagend en relevant.

Als mensen nieuw zijn in onze organisatie willen ze graag met toezichthouders of handhavers naar buiten. Want er gebeurt altijd wat.

Een dijk van een werkgever

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent werken in een ambitieuze en stabiele organisatie. Je kan rekenen op veel vrijheid, ruimte voor flexibiliteit en een gezonde werk-privé balans. Mogelijkheden voor ontwikkeling, opleiding en doorgroei zijn er volop. Als werkgever geven we namelijk veel vertrouwen en dat krijgen we ook weer terug van onze medewerkers. Vertrouwen is bij ons de kern voor groei.

Bij ons werk je samen met gelijkgestemde collega’s aan duurzaamheid, de toekomst. De toekomst van onze regio, maar ook die van je zelf. Jij speelt daarin een belangrijke rol want hier laat jij jouw voetafdruk achter. Wij beloven jou daarom een dijk van een werkgever te zijn. Zodat jij je rol kan pakken voor de veiligheid en leefbaarheid van onze delta.