Beleid, Kennis & Expertise

De vertaalslag maken van vaak complexe bestuurlijke opgaven naar concreet, strategisch en uitvoerbaar beleid worden bij het waterschap gedaan door onze beleidsadviseurs. Samen met de vakinhoudelijke adviseurs van de verschillende domeinen binnen Kennis & Expertise vormen zij de groep die zich bezig houdt met de koers en de wetenschap van het waterschap.

Ontdek de wereld van beleid en expertise binnen het waterschap. Bekijk de video.

Ambitieuze doelstellingen

Wij houden ons bezig met uitdagende thema’s over leefbaar land en leefbaar water. We hebben ambitieuze doelstellingen rondom circulariteit, duurzaamheid en veiligheid. Als adviseur ben je continu bezig om alle belangen mee te nemen in je werk en je expertise op het gebied van bijvoorbeeld waterkwaliteit, aquatische ecologie, hydrologie, flora & fauna en waterveiligheid te delen en uit te breiden. Hier krijg je de ruimte. Alles voor de omgeving om je heen.

Bekijk de vacatures

(On)zichtbare kerntaken

Je ziet het vaak pas als je er werkt, maar het waterschap is overal om je heen! Het onderhouden van dijken, (vaar)wegen, sluizen of gemalen. Zorgen voor schoon oppervlakte water, en gebalanceerde biodiversiteit en mooi groen. Stel je eens voor dat dit niet gebeurd. En de toekomst brengt ons alleen maar meer uitdagingen. Hoe anticiperen we tijdig op een veranderend klimaat? Op welke manier kunnen innovaties op het gebied van techniek en automatisering ons verder helpen? En hoe kunnen we burgers en inwoners nog beter van dienst zijn? Hoe zichtbaar of onzichtbaar ons werk ook is voor de buitenwereld, het is altijd afwisselend, uitdagend en relevant.

Samen met mijn collega’s werk ik dagelijks aan de zichtbaarheid van ons waterschap. Geen dag is het zelfde!

Een dijk van een werkgever

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent werken in een ambitieuze en stabiele organisatie. Je kan rekenen op veel vrijheid, ruimte voor flexibiliteit en een gezonde werk-privé balans. Mogelijkheden voor ontwikkeling, opleiding en doorgroei zijn er volop. Als werkgever geven we namelijk veel vertrouwen en dat krijgen we ook weer terug van onze medewerkers. Vertrouwen is bij ons de kern voor groei.

Bij ons werk je samen met gelijkgestemde collega’s aan duurzaamheid, de toekomst. De toekomst van onze regio, maar ook die van je zelf. Jij speelt daarin een belangrijke rol want hier laat jij jouw voetafdruk achter. Wij beloven jou daarom een dijk van een werkgever te zijn. Zodat jij je rol kan pakken voor de veiligheid en leefbaarheid van onze delta.