Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener ben je verantwoordelijk voor het uitschrijven van watervergunningen op civiel technisch gebied. Dit kan gaan om een vergunning voor de aanleg van een relatief eenvoudige voetgangersbrug of om complexere projecten zoals de aanleg van een waterkering, een woonwijk of een verkeerstunnel. Ongeacht de complexiteit is het doel voor ons echter altijd hetzelfde: wij willen vanuit een adviserende rol meedenken met de initiatiefnemer en andere betrokkenen zoals gemeenten of provincies.

Zodra er een te vergunnen werk concreet wordt, word jij aangehaakt in het proces. Je  treedt toetsend en adviserend op richting de initiatiefnemer en gaat uiteindelijk ook de vergunning uitschrijven. Dit betekent dat je niet alleen kan aangeven waar de grenzen liggen maar met name meedenkt over wat er daarbinnen allemaal mogelijk is. Je bent daardoor bezig met het samenbrengen van de verschillende belangen tot een goed resultaat. Hiervoor heb je veel contact met de intitatiefnemers, andere betrokken partijen en collega’s.

Je gaat werken in een team met 9 andere vergunningverleners onder de coordinatie van een adviseur plantoetsing en regulering (met hem stem je ook inhoudelijk af). De adviseur plantoetsing en regulering richt zich met name op voorbereidende gesprekken en het algemene contact met gemeenten en andere partijen. Tijdens het traject word je waar nodig door de adviseur plantoetsing en regulering gecoached en begeleid. Afhankelijk van je ervaring bestaan er mogelijkheden om ook neventaken op je te nemen maar hier ligt (in eerste instantie) niet de nadruk op.

De afdeling
Binnen de afdeling VTH brengen we met kennis en technisch inzicht de initiatiefnemer en het waterschap bij elkaar, waarbij we oog hebben voor de belangen van de initiatiefnemer enerzijds en die van het waterschap anderzijds. We toetsen externe plannen op de waterstaatkundige aspecten en stemmen hierover af met initiatiefnemers, participeren bij andere overheden bij de totstandkoming van bestemmings- en omgevingsplannen, leggen afspraken en voorwaarden vast in adviezen en vergunningen en  houden rekening met andere omgevingsfactoren.

Dit ben jij 

Dit ben jij
Om van deze uitdaging een succes te maken, heb je een afgeronde MBO of HBO opleiding en eerdere ervaring opgedaan met vergunningverlening bij een overheidsinstantie. Vanuit een proactieve houding werk je oplossings- en resultaatgericht. Je weet hoe je contact maakt met anderen en hebt oog voor andermans belangen. Hier weet je actief en klantgericht op in te spelen zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen. Werken in een team vind je prettig en je draagt graag bij aan het gezamelijke resultaat en dat van collega’s. Dus kortom:
 

  • Een voltooide relevante MBO/HBO opleiding;
  • Actuele kennis van het omgevingsrecht (Waterwet, Verkeersregelgeving en Keur);
  • Ervaring op het gebied van vergunningverlening bij een overheidsinstantie.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 2.916,- en € 3.974,- en op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Vergunningverlener die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Erik Willemsen, Teamleider Vergunningverlening. Hij is bereikbaar via 06 23 22 69 50 of e.willemsen@wshd. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, recruiter, via 06-42305115 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature