Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen en opbouwen van het team Informatiemanagement (25 FTE) van de afdeling Informatiemanagement en Automatisering (75 FTE). Het belangrijkste doel van dit team is om te zorgen voor goed gestroomlijnde informatieprocessen binnen de organisatie. Hierbij ligt voor jou als leidinggevende met name de nadruk op een ontwikkelingsgerichte aansturing van de medewerkers.

Een van de belangrijkste punten is dat het  team zich nog moet vormen. Ongeveer de helft van de medewerkers werkt nu al binnen de afdeling maar in een ander team. De andere helft moet nog worden geworven. Dit betekent dat je met zowel de bestaande als de nog aan te trekken collega’s het team vanaf het begin zult gaan opbouwen. Je zorgt, binnen het samenspel van de afdeling I&A, voor de ontwikkelopgave van je team, voor de juiste personele bezetting en coaching van medewerkers. Je zorgt voor een begroting en jaarplan van het team en bent verantwoordelijk voor de realisatie ervan. Je bent integraal verantwoordelijk en regelt alle zaken die nodig zijn voor een goede bedrijfsvoering. Op inhoudelijk vlak bewaak je de voortgang van de werkzaamheden en verschillende projecten. Signaleer je knelpunten dan los je deze samen met het team op. Tevens kunnen medewerkers altijd bij je terecht met een hulpvraag en weet je ze de goede richting op te helpen.

Samen staan we voor een interessante en uitdagende opgave. Het nieuwe team speelt namelijk een belangrijke rol in de digitale transformatie en het versterken van het verandervermogen van de organisatie. We willen er niet alleen voor zorgen dat de business eenvoudiger en efficiënter de juiste informatie kan raadplegen, maar ook dat de business geholpen wordt bij digitale transformatie door dit als een integraal organisatieveranderingsvraagstuk van de business te benaderen.

In deze functie leg je verantwoording af aan het afdelingshoofd Informatiemanagement en Automatisering. Deze afdeling bestaat, naast het team Informatiemanagement, uit het team Datamanagement en het team Informatietechnologie. Samen met het afdelingshoofd en andere twee teamleiders vorm je het afdelings- MT en draag je met de hele afdeling bij aan de organisatieverandering. Kortom; een uitdagende functie waarin je veel kan bouwen en ontwikkelen!

Dit ben jij 

Om deze functie succesvol in te vullen heb je eerdere ervaring opgedaan in een leidinggevende positie en heb je affiniteit met de materie. In je manier van leidinggeven ga je uit van een menselijke benadering en persoonlijk contact. Dat betekent dus dat je in staat bent om goed naar je collega’s te luisteren en zaken bespreekbaar kan maken. Hierdoor snap je hoe je anderen kan faciliteren in hun werk en in hun professionele groei. De nadruk ligt in deze functie met name op het vormen van goedlopend team waarin medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen doen. Dus kortom:
 

  • Je hebt aantoonbaar leidinggevende of coördinerende ervaring;
  • Je geeft leiding vanuit een persoonlijke en faciliterende benadering;
  • Je hebt affiniteit met informatiemanagement, portfoliomanagement en met het werken onder architectuur
  • Je hebt affiniteit met het verbeteren van het verandervermogen van organisaties en digitale transities.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 4.058,- en € 5.771,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Teamleider Informatiemanagement die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Arjan Offerhaus, Afdelingshoofd I&A. Hij is bereikbaar via 088-974 31 79 of a.offerhaus@wshd.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature