Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen en opbouwen van het team Datamanagement (25 FTE) van de afdeling Informatiemanagement en Automatisering (75 FTE). Het belangrijkste doel van het team Datamanagement is om te zorgen dat alle data in de organisatie op een eenvoudige en effectieve manier kunnen worden ontsloten. Hierbij ligt voor jou als leidinggevende met name de nadruk op een ontwikkelingsgerichte aansturing van de medewerkers.

Deze rol richt zich dus echt op het leidinggevende aspect en in minder mate op de inhoudelijke kant. Je zorgt, binnen het samenspel van de afdeling I&A, voor de ontwikkelopgave van je team, voor de juiste personele bezetting en coaching van medewerkers. Je zorgt voor een begroting en jaarplan van het team en bent verantwoordelijk voor de realisatie ervan. Je bent integraal verantwoordelijk en regelt alle zaken die nodig zijn voor een goede bedrijfsvoering. Op inhoudelijk vlak bewaak je de voortgang van de werkzaamheden en verschillende projecten. Signaleer je knelpunten dan los je deze samen met het team op. Tevens kunnen medewerkers altijd bij je terecht met een hulpvraag en weet je ze de goede richting op te helpen.

De grootste uitdaging van het team en daarmee ook voor jou als teamleider is dat het team klantgerichter moet gaan werken. Wij willen met het team de organisatie datagedreven laten werken. Daarvoor moeten we een betere verbinding maken met de business door hun behoefte goed in kaart te brengen en hier passende oplossingen voor te creëren. Hiermee vormen we een belangrijke schakel in een brede organisatie verandering. Als teamleider moet je daarom de medewerkers ondersteunen in het maken van een omslag in de manier van werken en denken.

In deze functie leg je verantwoording af aan het afdelingshoofd Informatiemanagement en Automatisering. Deze afdeling bestaat, naast het team Datamanagement, uit het team Informatiemanagement en het team Informatietechnologie. Samen met het afdelingshoofd en twee overige teamleiders vorm je het afdelings-MT en draag je met de hele afdeling bij aan de organisatieverandering. Kortom; een uitdagende functie waarin je veel kan bouwen en ontwikkelen!

Dit ben jij 

Om deze functie succesvol in te vullen heb je eerdere ervaring opgedaan in een leidinggevende positie en heb je affiniteit met de materie. Je weet daardoor wat ervoor nodig is om de juiste balans te vinden tussen inhoudelijke kwalitatieve ondersteuning, resultaatgerichtheid en doorontwikkeling. In je manier van leidinggeven ga je uit van een menselijke benadering en persoonlijk contact. Dat betekent dus dat je in staat bent om goed naar je collega’s te luisteren en zaken bespreekbaar kan maken. Hierdoor snap je hoe je anderen kan faciliteren in hun werk en in hun professionele groei. De nadruk ligt in deze functie met name op het verder ontwikkelen van de klantgerichtheid van medewerkers. Dus kortom:
 

  • Je hebt aantoonbare leidinggevende of coördinerende ervaring;
  • Je geeft leiding vanuit een persoonlijke en faciliterende benadering;
  • Je hebt affiniteit met datamanagement.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 4.058,- en € 5.771,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Teamleider Datamanagement die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Arjan Offerhaus, afdelingshoofd I&A. Hij is bereikbaar via 088-974 31 79 of a.offerhaus@wshd.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature