Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als senior corporate recruiter ben je verantwoordelijk voor alles wat betrekking heeft op de werving van nieuwe medewerkers: wervingscampagnes, content creëren voor social media, scourcen, de kandidaatbeleving, de coördinatie van alle procedures, advisering richting managers en directie, het beheren van de werkenbijsite, vacatures schrijven, rapportages en managementdata en de uiteindelijke handtekening onder een contract. Op alle vlakken hou je hierin het overzicht en de regie, weet je wat er nodig is richting de toekomst en neem je initiatief waar dat nodig is. Je doet dit zelfstandig op basis van jouw kennis, ervaring en creativiteit, wordt hierin ondersteund door een Recruitment medewerker (0,5 FTE) en legt verantwoording af aan de teamleider HR.

Dit jaar hebben we een stevige basis gelegd in de professionalisering van onze werving en arbeidsmarktcommunicatie met een team van tijdelijke medewerkers. Waterschap Hollandse Delta wil namelijk flink groeien en ook in de komende jaren op een structurele manier onder de aandacht blijven van potentiële werkzoekenden. Een aantal projecten in dit kader lopen nog tot volgend jaar voorjaar. Je komt dus terecht in een goed lopende machine, wordt goed ingewerkt en begeleid en kan in de komende jaren zelf verder bouwen aan wat er nu staat. In deze functie bepaal je zelf hoe je je werk in inricht. Met een grote mate van zelfstandigheid en eigen inbreng zet je strategisch recruitment en arbeidsmarktcommunicatie binnen waterschap Hollandse Delta daarmee verder op de kaart.

Waarom wil jij iedereen enthousiast maken voor onze organisatie? Hollandse Delta speelt een cruciale rol in het waarborgen van schone en veilige leefomgeving. Dit doen we door ons water schoon te houden en buiten de deur te houden. Wij zijn een groeiende organisatie die hiervoor proactief, adequaat en innovatief in wil spelen op klimatologische ontwikkelingen. Om dat doel te bereiken ga jij op zoek naar professionals die zich samen willen inzetten voor een duurzame toekomst.

Het team
Het team HR (10 FTE) is een leuk team met gezellige collega’s die samen de organisatie iedere dag een stukje beter willen maken. Samen staan we voor een professionele HR dienstverlening. De organisatie is aan het groeien en aan het veranderen en wij groeien als team hierin mee. Dat brengt voor HR de nodige dynamiek en uitdagingen met zich mee. Ieders inbreng op dit vlak wordt gewaardeerd en als het nodig is, staan we voor elkaar klaar. Hoewel we nu allemaal op afstand zitten, lachen we graag met elkaar. Deze collegialiteit vormt voor jou dan ook een prettige basis om je werk goed te uit kunnen voeren.

Dit ben jij 

Is er een nieuwe vacature? Jij weet deze met een origineel en creatief bericht via het juiste kanaal onder de aandacht te brengen van de juiste doelgroep. Hebben er kandidaten via jouw berichten de juiste vacature gevonden? Dan begeleid je hen en je collega’s in het verdere wervingsproces. Is er een strategisch advies nodig over de werving voor volgend jaar? Jij analyseert de juiste data en weet precies wat er nodig is.

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op gedaan met recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Hierbij heb je eerder gewerkt aan corporate zijde (bureau ervaring is niet voldoende). Je houdt van afwisseling en werkt graag op zowel operationeel, tactisch en strategisch vlak op het gebied van zowel recruitment als arbeidsmarktcommunicatie. Op basis van deze ervaring sta je stevig in je schoenen, weet je heldere verwachtingen te schetsen en aan te geven wat er nodig is om je doelstellingen te behalen.  

Waar je nu naar op zoek bent is een zelfstandige functie waarin je verder kan groeien tot een echte recruitment business partner en bijdraagt aan het behalen van onze bedrijfsdoelstellingen. Dus kortom heb je:

  • Minimaal HBO werk- en denk niveau en 5 jaar ervaring met recruitment en arbeidsmarktcommunicatie;
  • Geen uitleg nodig over wat er wordt bedoeld met ‘het verzorgen van het wervingstraject van a tot z’;
  • Ervaring met zowel het zelf creëren van creatieve content als het opzetten van grote en succesvolle wervingscampagnes;
  • Kennis en ervaring van en met online en offline wervingskanalen en recruitmentsystemen en het ontsluiten en analyseren van data uit deze applicaties;
  • Altijd het overzicht in je werkzaamheden en helder voor ogen hoe je nu en naar de toekomst succesvol wil zijn.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 3.635,- en € 5.095,- op basis van een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Senior Corporate Recruiter die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie of over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter a.i., bereik hem via 06-42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature