Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als Proces Engineer acteer je op tactisch niveau, waarbij onder jouw regie de strategische doelen van het waterschap vertaald worden naar concepten, tactische kaders en meerjaren uitvoeringsplannen voor het operationeel beheer en gebruik. Dit alles met inachtneming van specifieke van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Dit doe je voor 20 rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwzi’s), 200 km aan- en afvoerende persleidingen en ruim 60 rioolgemalen en 1 slibvergistingsinstallatie. De rwzi’s en het slibverwerkingsbedrijf laten zich typeren als een ‘fabriek’ of ‘procesindustrie’.

Je redeneert hierbij vanuit het zogenaamde keten-denken als onderdeel van de asset management aanpak. Via de PDCA cyclus bewaak je de zuiveringsprestaties en adviseer je over de kosten, prestaties en risico’s van de bedrijfs- en procesvoering aan de assetmanager.

Je weet wat het inhoudt om een (zuiverings-)installatie te bedienen en beheren, maar je draait niet zelf aan de knoppen. Je hebt feeling met, en kennis van (zuiverings-)installatie ontwerp, maar je bent niet de technisch inhoudelijk expert. Jij bent de kritische spin-in-het-web die de organisatie bij het procesvoeren verder helpt om de benodigde scherpte en verbetering aan te brengen.

Je bent aanspreekpunt en sparringpartner voor de bedrijfs- en procesvoering voor zowel de uitvoerende en adviserende afdelingen als de afdeling die de strategie en het beleid van het waterschap maakt. Je kent de business door en door en jij bent de expert die hierover adviseert.

Natuurlijk heb je ook een belangrijke rol in de kansen die maatschappelijke ontwikkelingen zoals energietransitie, klimaatverandering en de circulaire economie bieden voor de afvalwaterketen.

Verder ben je als Proces Engineer in het Assetteam in staat om:

 • wettelijke rapportages over het zuiveringsproces naar bevoegd gezag te verzorgen en een accountrol hierin te bekleden;
 • tactische kaders voor de procesvoering op te stellen en te bewaken en rapporteren over de gestelde doelstellingen en te adviseren bij afwijkingen;
 • te acteren als troubleshooter, te adviseren bij calamiteiten en deel te nemen aan optimalisatiestudies.
Tenslotte geef je vanuit jouw rol en expertise adviezen, gevraagd en ongevraagd, aan collega’s zowel binnen je eigen team (o.a. Systems Engineer, Assetmanager, Maintenance Engineer) als aan collega’s van andere afdelingen.
Het team
Als Proces Engineer Waterketen maak je onderdeel uit van het tactische Assetteam Waterketen. Dit team bestaat uit 13 personen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het behalen van de Waterketendoelen van het waterbeheerprogramma binnen waterschap Hollandse Delta.

Dit ben jij 

Als Proces Engineer Waterketen ben je in staat een netwerk te onderhouden met waterschappen, gemeenten, onderzoek/kennisinstellingen, en het bedrijfsleven. Wanneer nodig neem je in overleg met de  assetmanager beslissingen bij conflicterende belangen binnen de Waterketen, hiervoor beschik je over een goed analytisch vermogen. Om je rol goed uit te voeren, ben je een goede teamplayer, sta je stevig in je schoenen en kun je op verschillende niveaus passend en duidelijk advies geven.
Verder heb je:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau met bijvoorbeeld opleiding van chemische en procestechniek, (afval)watertechnologie, watermanagement;
 • minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van bedrijfs- en procesvoering, ervaring op het gebied van assetmanagement en/of waterzuivering is een pré;
 • zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardighedenl;
 • een positieve, optimistische (maar ook realistische) en oplossingsgerichte houding.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

 • een bruto maandsalaris tussen €3.635,- en €5.095,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
 • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
 • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
 • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
 • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Proces Engineer Waterketen die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Joyce Wieme, Assetmanager.  Zij is bereikbaar via  06 23 42 33 81 of j.wieme@wshd.nl
Mocht je vragen hebben over de voortgang van deze procedure dan kun je contact opnemen met onze recruiter Peter van Leeuwen op 06- 51 48 48 19 of via peter.vanleeuwen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature