Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als spin-in-het-web zorgt de Maintenance Engineer ervoor dat de diverse collega’s geraadpleegd worden om te komen tot gewogen en gedragen onderhoudsmaatregelen bij de opgave die het waterschap heeft in het verder professionaliseren. Je redeneert vanuit het zogenaamde keten denken als onderdeel van de asset management aanpak. 
Het hoofddoel van de functie is door efficiënt en effectief onderhoud uit te laten voeren maximaal bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen. De kern van jouw rol als Maintenance Engineer is het op tactisch niveau vertalen van strategische doelen en beleid naar meerjaren uitvoeringsplannen. Je adviseert de Assetmanager op basis van de afgesproken doelen op welke wijze WSHD het beste regie kan voeren op de operatie waarbij gekeken is naar het juiste vervangingsonderhoud en standaard verzorgend onderhoud. Methodieken als FMECA en RCA om de onderhoudsbehoefte van WSHD in kaart te brengen zijn gemeengoed en behoren tot het basis kennisniveau. Je bent verder bekend met aspecten van het life cycle denken.
Je werkt samen met jouw collega Maintenance Engineers Waterketen en bent verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de risico gestuurde Onderhoudsconcepten en meerjaren onderhoudsplannen welke nodig zijn om de financiële begroting en capaciteitsplanning op te stellen. Wanneer eventuele beleidsmatige keuzes mochten leiden tot bijstelling, weet je als Maintenance Engineer de consequenties voor onderhoud- en doelstellingen in beeld te brengen. Je toetst samen met de collega’s van de operatie op welke punten de onderhoudsconcepten actueel zijn en/of bijgesteld moeten worden.
Tenslotte geef je vanuit jouw rol en expertise adviezen, gevraagd en ongevraagd, aan de collega’s bijvoorbeeld in de rollen van Systems Engineer, Proces Engineer en Assetmanager.

Info over het team
Als Maintenance Engineer Waterketen maak je onderdeel uit van het tactische Assetteam Waterketen. Dit team bestaat uit 13 personen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het behalen van de Waterketendoelen voor het waterbeheerprogramma binnen waterschap Hollandse Delta. 

Dit ben jij 

Om de rol van Maintenance Engineer goed te kunnen uitvoeren ben je een goede teamplayer, sta je stevig in je schoenen en weet je op de verschillende niveaus passend en duidelijk advies te geven. Daarnaast ben je iemand die met de nodige humor kunt bijdragen aan een goede teamspirit. Je beschikt in geruime mate over de kennis en kunde van assetmanagement en heb je geruime technische kennis en ervaring op het gebied van de assets bestaande uit rioolwaterzuiveringen, slibverwerkingsinstallaties, rioolgemalen en persleidingen.

Verder heb je: 

  • minimaal hbo werk- en denkniveau bij voorkeur richting: Werktuigbouwkunde of Algemene Operationele Techniek; 
  • minimaal 7 jaar ervaring met toepassing van FMECA/RCA/RCM; 
  • goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 3.635,- en € 5.095,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Maintenance Engineer Waterketen die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Joyce Wieme, Assetmanager. Zij is bereikbaar via 06-23 42 33 81 of j.wieme@wshd.nl.

Mocht je vragen hebben over de voortgang van deze procedure dan kun je contact opnemen met onze recruiter Peter van Leeuwen op 06- 51 48 48 19 of via peter.vanleeuwen@wshd.nl. 

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature