Het werk van het waterschap is veelzijdig

Waterschapskantoor waterkant

Als projectmanager breng ik mensen samen, blik ik vooruit en kijk ik goed om me heen.

Aan het woord is Hans Kooijman, Projectmanager, Afdeling Projecten & Uitvoering.

Overal wat meepakken

Dijkversterking, renovatie van een sluis of het begeleiden van project start-ups, mijn werk is heel veelzijdig. Als projectmanager breng ik mensen samen, blik ik vooruit en kijk ik goed om me heen. De omgeving is ontzettend belangrijk voor het waterschap. Provincies en gemeenten voor ruimtelijke beleid en vergunningen, grondeigenaren om wiens grond het gaat en omwonenden die we zo min mogelijk willen hinderen.

Missing media item.

Leren van elkaar

Dertien jaar geleden ben ik als ICT’er bij het waterschap komen werken in de bedrijfsondersteuning, in 2011 maakte ik de switch naar projectmanager. We zijn bezig de projectorganisatie verder te professionaliseren. In het projectteam heeft iedereen een vaste rol en dat vraagt om specifieke competenties. In Nederland staan we goed op de kaart met de watersector. Daardoor kunnen wij bij het waterschap voldoende kundige en ervaren mensen aantrekken. Zelf leer ik hier ook weer dagelijks van.

Kijkje in de keuken

Naast onze eigen projecten willen we ook graag collega’s helpen met activiteiten. Elk project begint bijvoorbeeld met een project startup, waarin je samen de reikwijdte en de aanpak daarvan bepaalt. Daarbij heb je een neutrale procesbegeleider nodig, die dat in goede banen leidt. Het is leerzaam en ook leuk om bij anderen in de keuken te kijken. De kers op de taart van mijn werk.