Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als Heffingstechnoloog adviseer jij over de hoogte van de zuiveringsheffing voor grotere en voornamelijk complexe industriële bedrijven in onze regio. Dit doe je op basis van jouw eigen objectieve analyses van bedrijfsactiviteiten, data, processen en technieken in relatie tot afvalwaterverontreiniging. Daarnaast stel je zelfstandig meetbeschikkingen op, controleer je steekproefsgewijs de juistheid van de aangeleverde gegevens van bedrijven en adviseer je rondom beroepszaken.

Je gaat dus werken in een functie die zowel voor het waterschap, ondernemers als de omgeving van belang is. Om tot goede adviezen te komen, ben je daarom continue bezig om processen en technieken te doorgronden, informatie op te halen en om alles op een overzichtelijke en logische manier bij elkaar te brengen. Omdat de techniek niet stilstaat denk je op de achtergrond ook doorlopend na over het verbeteren van onze eigen meettechnieken en onderzoeksmethoden.

Vanuit je technische achtergrond, krijg je de kans om je gaandeweg steeds meer te verdiepen in de fiscale en juridische kant van technische processen. Door veranderende wet- en regelgeving biedt dit je nog meer ruimte tot verdieping en de kans om jezelf breder te ontwikkelen. In je werk word je hiervoor begeleid door een zeer bevlogen Senior Heffingstechnoloog die haar kennis en ervaring graag met jou deelt. 

Onze afdeling
De afdeling Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) is naast het verlenen van vergunningen en ontheffingen verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Waterwet en daarmee samenhangende regelgeving. Naast het reguliere toezicht draagt de afdeling de zorg voor de naleving van de genoemde regelgeving, zodat de veiligheid en waterkwaliteit in het beheersgebied bevorderd wordt. De afdeling bestaat uit twee teams, Vergunningverlening en Toezicht & Handhaving. Totaal werken er 43 medewerkers bij de afdeling. We anticiperen op de komst van de Omgevingswet.
 

Dit ben jij

  • een afgeronde opleiding in bij voorkeur proces- milieu- of levensmiddelentechniek, bij voorkeur aangevuld met algemene kennis van wet- en regelgeving (HBO werk- en denkniveau);
  • je hebt affiniteit met de wetgeving rondom zuiverings- en verontreinigingsheffing. Concrete kennis hierover is echter niet noodzakelijk. Wij bieden de ruimte om je hierin te verdiepen en kunnen je hierin begeleiden;
  • Jij bent nieuwsgierig aangelegd en hebt de ambitie om je vanuit je technische achtergrond breder te ontwikkelen.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 2.916,-  en € 3.974,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé heffingstechnoloog die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Roelof Fernhout, teamleider. Hij is bereikbaar via 06-10 01 33 65 of r.fernhout@wshd.nl Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

Solliciteer op deze vacature