Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Wegen en Mobiliteit ben je verantwoordelijk voor de strategische beleidsvorming rondom alle vraagstukken op het gebied van wegen en mobiliteit in bredere zin. Het zwaartepunt ligt hierbij op het duurzaam en veilig onderhouden en aanleggen van de wegen in ons werkgebied. Daarnaast houd je je ook bezig met mobiliteitsvraagstukken zoals de bereikbaarheid van onze locaties. Daarnaast bekijk je welke onze wegen bij kunnen dragen aan duurzaamheidsdoelstellingen. Dit doe je vanuit je inhoudelijke kennis en door afstemming te zoeken met andere belanghebbenden. De doelstellingen die je op basis daarvan formuleert, worden door de uitvoerende afdelingen vervolgens weer door vertaald naar concrete werkopgaven.

Waterschap Hollandse Delta heeft een groot en gevarieerd werkgebied met ongeveer 1.600 km aan wegen. Deze willen wij nu en naar de toekomst op een veilige en duurzame manier beheren voor iedereen die in het gebied woont, leeft of werkt. Hoe waarborgen we de veiligheid van fietsers door de toegenomen verkeersdrukte? Wat is er voor nodig om op een circulaire manier onze wegen aan te leggen? Welke innovaties kunnen ons helpen om groene energie op te wekken met ons wegennetwerk? Het is aan jou als beleidsadviseur om deze vragen te beantwoorden met ambitieuze maar ook haalbare plannen, die zijn afgestemd met andere belanghebbenden.

Voor het wegenbeheer werken we veel samen met andere organisaties zoals de Provincie, Rijkswaterstaat en gemeentes. Zij beheren namelijk zelf ook een deel van de wegen in ons gebied of zoeken de samenwerking met ons als er nieuwe wegen nodig zijn voor bijvoorbeeld een nieuwe woonwijk. Daarnaast voeren wij het beleid zelf ook (grotendeels) uit. De doelstellingen die wij formuleren moeten dus ook haalbaar zijn voor onze andere afdelingen. Je bent daarom ook nauw betrokken bij de vertaling van strategisch naar tactisch niveau. Goede samenwerkingen met interne en externe partners vormen daarvoor een belangrijke basis.  

In je werk bieden we graag ruimte voor eigen initiatief, zelfstandigheid en de mogelijkheid om door te groeien. Het wegenbeheer is namelijk een taak die komend decennium naar alle waarschijnlijkheid zal worden overgedragen naar andere organisaties. Dit maakt de uitdaging er voor nu er niet minder op maar geeft je automatisch de ruimte om op den duur ook andere beleidsthema’s op te pakken. Zo werken we in het team met meerdere beleidsadviseurs die zich bezig houden met de verschillende beleidsthema’s binnen de organisatie. Met hun kan je altijd zaken overleggen en ideeën uitwisselen. Samen zijn jullie een onderdeel van de afdeling Strategie en Beleid (30 FTE).

Dit ben jij 

Je vindt het een uitdaging om na te denken over een veilige en duurzame toekomst van ons wegennet. Je beschikt hiervoor over inhoudelijke kennis van wegenbeheer en hebt de vaardigheden om van deze uitdaging een succes te maken. Zo weet je hoe je een ambitieus en realistisch beleid formuleert, hoe je dit afstemt met partners en draagvlak creëert en hoe je de vertaalslag maakt van strategisch naar tactisch niveau. Dus kortom heb je;
 

  • minimaal HBO werk en denkniveau;
  • kennis en of ervaring van en met wegenbeheer;
  • ervaring met werken in een bestuurlijke omgeving.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 3.635,- en € 5.095,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Beleidsadviseur Wegen en Mobiliteit die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Henk Vierhuis, Hoofd van de afdeling Strategie en Beleid. Hij is bereikbaar via 06 82 642 579 of h.vierhuis@wshd.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature