Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 36 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur waterkwaliteit ben je verantwoordelijk voor de strategische beleidsvorming rondom de kwaliteit van ons oppervlaktewater. Dit doe je vanuit je inhoudelijke kennis en door afstemming te zoeken met andere belanghebbenden. De doelstellingen die je op basis daarvan formuleert, worden door de uitvoerende afdelingen vervolgens weer door vertaald naar concrete werkopgaven.

Waterschap Hollandse Delta heeft een groot en gevarieerd werkgebied. Dit willen wij nu en naar de toekomst op een duurzame manier beheren voor iedereen die in het gebied woont, leeft of werkt. In onze beleidsvorming betrekken we daarom ook andere belanghebbenden zoals boeren, gemeenten en natuurbescherming. Het is aan jou om met hun hierover in gesprek te gaan en een breed draagvlak te creëren voor ons beleid. Daarnaast is het belangrijk het beleid met het bestuur af te stemmen en ook daar voor draagvlak te zorgen.

Het beleid voeren wij (grotendeels) zelf ook weer uit. De doelstellingen die wij formuleren moeten dus ook haalbaar zijn voor onze andere afdelingen. Intern moet je daarom ook weten wat realistisch en haalbaar is. Daarnaast is waterkwaliteit een onderwerp dat doorlopend aan veranderingen onderhevig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimatologische, milieutechnische en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit maakt het een uitdagende puzzel waarin je continue de juiste balans moet vinden en je bewust moet zijn van bestuurlijke gevoeligheden. Voorbeelden van thema’s waar mee je mee aan de slag kan zijn samenwerkingen met de landbouw en gemeenten rondom nutriënten en toxische stoffen, visstand en vismigratie en het effect van klimaatverandering op de waterkwaliteit.

In je werk bieden we graag ruimte voor eigen initiatief en zelfstandigheid. Je werkt daarnaast samen met andere beleidsadviseurs die zich bezig houden met andere beleidsthema’s binnen de organisatie, zowel rond waterkwaliteit als veel breder. Met hun kan je altijd zaken overleggen en ideeën uitwisselen. Samen zijn jullie een onderdeel van het groeiende team Strategie en Beleid (20 FTE) waar beleidsadviseurs met verschillende expertises en achtergronden werken.

Dit ben jij 

Je vindt het een uitdaging om na te denken over de toekomst van het waterschap en dit zelf te concretiseren middels een goede afstemming met alle stakeholders. Daarnaast beschik je ook over de nodige inhoudelijke kennis om tot ambitieuze en realistische doelstellingen te komen.

  • minimaal HBO werk en denkniveau;
  • kennis en of ervaring van en met waterkwaliteit;

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 4.058,- en € 5.771,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 32 -36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Beleidsadviseur Waterkwaliteit die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Henk Vierhuis, Hoofd van de afdeling Strategie en Beleid. Hij is bereikbaar via 06 82 642 579 of h.vierhuis@wshd.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature