Ridderkerk | Onbepaalde tijd | 24 u p/w

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Als adviseur programmabeheersing ben je verantwoordelijk voor de integrale programmabeheersing van het programma Wegen. Je richt je hierbij met name op de voortgang en kwaliteit van de beheersingsaspecten financiën, planning, capaciteit en procesrisico’s binnen het programma. Zodoende ben je een belangrijke steunpilaar voor de assetmanager en het assetteam en draag je bij aan een succesvolle realisatie van de gestelde doelen.

Binnen ons werkgebied dat, zich uitstrekt van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden, loopt ongeveer 1.600 km aan wegen die wij als waterschap beheren. Met het assetteam vertalen we bestuurlijke doelen die voor dit beheer zijn geformuleerd naar concrete werkopdrachten en zien er op toe dat deze ten uitvoer worden gebracht. Om alles binnen de gestelde kaders gedaan te krijgen, is het van groot belang dat er een strakke en proactieve controle is op de bovengenoemde beheersingsaspecten.

Vanwege de omvang van het programma ben je iedere dag weer bezig met andere werkzaamheden. Zo ben je verantwoordelijk voor de P&C cyclus, zorg je samen met de programmaplanner voor de planningen, treed je namens de assetmanager op als intermediair tussen het assetteam en andere stakeholders, maak je periodieke voortgangsrapportages, anticipeer je op procesrisico’s, adviseer je het assetteam op basis van de juiste analyses of ben je betrokken bij onderzoeken naar uiteenlopende onderwerpen  Bovendien doe je dit allemaal vanuit een onafhankelijke rol waarin jouw mening van groot belang is. Daarnaast coördineer je de werkzaamheden van de support medewerker en programmaplanner.

Kortom je gaat werken in een leuke, afwisselende functie, waarbij je dichtbij de inhoud staat en waarin je bij kan dragen aan de toekomst van onze omgeving.

Dit ben jij 

Om deze functie succesvol in te vullen heb je eerdere ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie zoals programmabeheerser of projectbeheerser. Je weet daardoor hoe je proactief en onafhankelijk de voortgang en kwaliteit moet monitoren en hier op kan bijsturen. Inhoudelijk weet je per beheersingsaspect van wanten en ben je in staat om alles gedegen te doorgronden.
Om doelgericht bij te sturen, te signaleren en te adviseren is het van belang dat je goed verbanden kan leggen, kan analyseren en het overzicht kan behouden over het geheel. In je communicatie weet je hoe je al je bevindingen op een heldere manier over kan brengen en kan vertalen naar concrete adviezen. Je vind het dan ook prettig om voor je teamgenoten en andere stakeholders het aanspreekpunt of sparringpartner te zijn. Dus kortom heb je:

  • Een afgeronde HBO/WO opleiding in de richting van bijvoorbeeld bestuurskunde of bedrijfskunde;
  • Eerdere ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Kennis en ervaring met de beheersingsaspecten planning, financiën, capaciteit en procesrisico’s;
  • Alle vaardigheden in huis om van deze uitdaging een succes te maken.

Dit bieden wij jou!

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 3.256,- en € 4.500,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • om te beginnen een jaarcontract voor 24 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van €5.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Bekijk wat WSHD doet:

WSHD - duinen

Waar kom je te werken?

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast? Reageer!

Ben jij dé Adviseur Programmabeheersing die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Seline van Rossem, adviseur programmabeheersing. Zij is bereikbaar op 06-83 17 51 29 of s.vanrossem@wshd.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Atte Gerssen, Recruiter, via 06- 42 30 51 15 of a.gerssen@wshd.nl.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.

 

Solliciteer op deze vacature